Foto: morgueFile
Lielbritānijā arvien populārāka kļūst jaunavības plēves atjaunošanas operācija, kuru visbiežāk izvēlas veikt vietējās musulmanietes neilgi pirms precībām. Tādējādi viņas cenšas pasargāties no apkaunojuma, kas rastos, ja vīrs uzzinātu, ka jaunā sieva nav saglabājusi jaunavību līdz kāzām.

Kā vēsta The Daily Mail, pēdējo piecu gadu laikā šāda veida operāciju, kas veiktas par valsts naudu, skaits pieaudzis par 25 procentiem, tomēr visbiežāk sievietes izvēlas veikt šo pusstundu ilgo procedūru privātklīnikās, kurās tā var izmaksāt līdz pat 4000 mārciņu. Atsevišķās privātklīnikās pieprasījums pēc šāda tipa operācijām pēdējā laikā esot pat trīskāršojies.

Ārsti apgalvo, ka sievietēm šāda veida operācijas esot nepieciešamas, jo ģimenes locekļi un topošie vīri aizvien biežāk izdara uz viņām spiedienu - pieprasa, lai kāzu naktī līgavas būtu nevainīgas. Šī tendence attiecīgi tiek skaidrota ar islāma fundamentālistu pieaugošo ietekmi Rietumeiropā.

"Ja mans vīrs savai ģimenei nevarētu pierādīt, ka kāzu naktī biju nevainīga, parādot asiņainos palagus, es tiktu atstumta un padzīta uz vecāku mājām. Draugi un vietējā sabiedrība novērstos no visas mūsu ģimenes, un kāds no maniem tēvočiem vai brālēniem varbūt mani nogalinātu, lai šķīstītu ģimeni no maniem grēkiem," Daily Mail citē kādu anonīmu sievieti, kurai esot veikta šāda operācija.

Jaunavības plēves atjaunošanas jeb himenoplastijas procedūras laikā jaunavības plēvei tiek uzliktas šuves, tādējādi panākot, ka, stājoties dzimumsakaros, tā atkal plīst un asiņo. Operācija ir tik vienkārša, ka to var veikt ar vietējo anestēziju, bet paciente, ja vēlas, var saglabāt anonimitāti, jo viņai nav jāpaliek slimnīcā uz novērošanu.

Lielbritānijas mēreno musulmaņu pārstāvji jau aicinājuši sievietes atteikties no šādām, viņuprāt, pazemojošām operācijām. "Tas, ka musulmanietēm šajā valstī jāvada divkosīga dzīve un jāiziet slepenas medicīniskas operācijas, ir ļoti apkaunojoši. Tas ir dubultstandarts, jo musulmaņu vīrieši ar sievietēm var izrīkoties, kā vien viņiem tīk," žurnālistiem teicis Oksfordas Musulmaņu izglītības centra vadītājs imams Tadžs Hargijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!