Foto: F64

Internetā plašu atsaucību guvusi kāda pašmāju mākslinieka ar segvārdu Eduards Normāls veidota mājaslapa, kurā tiek piedāvāta unikāla iespēja vakcinēties pret nāvi, kas katru dienu visā pasaulē prasa miljoniem dzīvību.

Nepieciešamību pēc pretnāves vakcīnas mājaslapas veidotājs ironiski skaidro ar to, ka, pēc statistikas datiem, katru gadu Latvijā un pasaulē mirst milzīgs daudzums cilvēku, un, izmantojot iespēju vakcinēties pret nāvi, cilvēki tiek aicināti "nepalikt vienaldzīgiem" pret šo faktu.

Sarunā ar izklaides portālu Mango savdabīgā interneta projekta veidotājs uzsver nepieciešamību likt cilvēkiem aizdomāties par to, cik daudzos gadījumos mūsu bailes tiek izmantotas peļņas gūšanai.

"Pamatdoma ir, lai cilvēki aizdomājas, cik ļoti ar mūsu veselību un domām spēlējas biznesa nolūkos. Piemēram, tā dēvētajai "cūku gripai" ir izveidota milzīga reklāmas kampaņa visā pasaulē, kas nemaz neatšķiras no parastām telefonu, automašīnu vai citu preču reklāmām," vērtē Normāls.

Mākslinieks un mājas lapas normaals.lv veidotājs šādā veidā iecerējis parodēt šo visu pasauli aptverošo tendenci. "Pasaulē katru dienu taču tiešām mirst tik daudz cilvēku, un vai tas ir briesmīgāk par nāvi no "cūku gripas"? Parādīsim katru dienu medijos ziņas ar mirušo cilvēku uzskaitījumu, stāstīsim, cik tas ir briesmīgi, liksim katru dienu par to domāt un baidīties no nāves - tad cilvēki tiešām sāks prasīt, lai viņiem pārdod vakcīnu pret nāvi!" ironizē mākslinieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!