Mežonīgo Hubejas cilvēku pētīšanas asociācija (HWMRA) saņēmusi grantu pusotra miljona dolāru apmērā, lai dažos Ķīnas reģionos dotos meklēt leģendāro sniega cilvēku jeb jetiju, ziņo laikraksts Telegraph.

Pēc aculiecinieku nostāstiem, ķīniešu jetiju augums pārsniedz divus metrus, viņi ir klāti ar sarkanbrūnu spalvu, bet vislielāko satraukumu izraisa tas, ka sniega cilvēkiem esot neremdināma seksuālā apetīte.

Policija oficiāli reģistrējusi vairākus gadījumus, kad pagaidām mīklainos apstākļos spalvaini milzeņi izvarojuši lauku ciematos dzīvojošus ķīniešus, turklāt uzbrucēji bijuši gan vīriešu, gan sieviešu dzimuma būtnes.

1983. gadā pat divi incidenti nonāca preses redzeslokā, turklāt abos gadījumos izvarotājas bija mātītes. Kā par vienu cietušo vīrieti rakstīja vietējā prese, "viņš bija pārāk pārbijies, lai sauktu palīgā, un pārāk novārdzināts, lai pretotos".

Tagad ekspedīcijas organizatori uzsākuši meklēt brīvprātīgos, kas būtu pietiekami drosmīgi, lai dotos seksuāli norūpējušos monstru meklējumos. Kā galvenais meklējumu areāls izvēlēts Šeņnunczja rajons Hubejas provinces rietumos, kas ir kalnains, ar bieziem mežiem klāts apvidus.

Jāpiebilst, ka arī iepriekš notikušas vairākas vērienīgas ekspedīcijas, bet līdz šim visi sniega cilvēku meklējumi veikušies neveiksmīgi - pētnieki atraduši vien lielus pēdu nospiedumus un vilnas paraugus. Tomēr šoreiz, bruņojušies ar jaunākajām tehnoloģijām, pētnieki cer kādu jetiju arī nomedīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!