Trešdien, 1. aprīlī, Viestura prospektā Rīgas pašvaldības policija apturēja kādu aizdomīgu automašīnu, pie kura stūres, kā tika noskaidrots pēc spēcīgu vārdu straumes no vadītāja puses, sēdēja katoļu priesteris Juris Zagorskis (attēlā).

Kā liecina TV3 ziņu sižets, uz pašvaldības policistu lūgumu uzrādīt dokumentus priesteris atbildēja ar draudiem un lamām. Vadītājs aizslēdza mašīnu, pārsēdās blakussēdeklī un iemiga.

Divas stundas centušies dažādos veidos mēģināja pievērst guļošā vīrieša uzmanību, policisti izmantoja savas likumā noteiktās tiesības un izsita automašīnas ar numura zīmi MARTA loga stiklu. Uz to vīrietis, protams, reaģēja un paziņoja, ka ir Romas katoļu baznīcas priesteris.

Pēc nogādāšanas Narkoloģijas centrā sareibušais Dieva kalps no analīžu izdarīšanas atteicies, un turpinājis izteikt visnotaļ tēlainus draudus policistiem, kas nerimās arī ceļā uz policijas iecirkni.

Uz notikušo nekavējoties reaģējis arī Romas katoļu baznīcas kardināls Jānis Pujats. „Necienīgajam dieva kalpam vairs nav vietas pie altāra," televīzijai atzinis Pujats. Sarunā ar Mango kardināls paskaidroja, ka priesteris Zagorskis no pienākumu pildīšanas atbrīvots. „Lieta ir beigta, un es par to nevēlos vairāk ne runāt, ne domāt," portālam Mango paskaidroja priesteris. „Katoļu baznīca par notikušo nekādu atbildību neuzņemas," norādīja Pujats.

Mango rīcībā ir informācija, ka šis pats dieva kalps vainojams pie tā, ka 13. martā Liepājas klubā Fontaine grupas The Hobos līderis Rolands Ūdris uz skatuves kāpa ar pamatīgu zilumu zem acs. Kāds mūziķu aprindām tuvu stāvošs cilvēks, kurš vēlējās palikt anonīms, Mango atklāja, ka pāris dienas pirms koncerta starp priesteri un Ūdrīti kazino izcēlies konflikts, ko Zagorskis centies atrisināt ar pa rokai pagadījušās taburetes palīdzību. Mango novēroja, ka priesteris pāris draugu pavadībā bija ieradies arī Liepājā un aktīvi atbalstīja grupas Hobos sniegumu. Tāpat informācijas avots atklāja, ka Zagorskis ir tuvs draugs vairākiem mūziķiem, no kuriem daži aizrāvušies ar dažādu narkotisku vielu lietošanu.

Video: www.tv3.lv/video

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!