Foto: AFI

Politiskais konsultants un sabiedrisko attiecību eksperts Jurģis Liepnieks (attēlā) savā sociālā tīkla Twitter mikrobloga vietnē paudis publisku atbalstu marihuānas legalizācijai Latvijā un skaidrojis šāda lēmuma pozitīvo ietekmi uz valsts ekonomisko situāciju.

"Tas ir oficiāli - es esmu par marihuānas legalizāciju," atzīst Liepnieks un rosina Liepāju pārvērst par mazo Amsterdamu, kā arī veidot marihuānas SPA Latvijas tīrajos laukos un citos veidos izmantot šo pagaidām Latvijā aizliegto apreibinošo augu.  

"Ja jau angļu tūristi nav aizliegti ar likumu, tad ir tikai muļķīgi, ka nav arī zāles tūristu, jo sliktāk jau tāpat nebūs," par britu tūristu uzvedību, viesojoties Latvijā, ironizē Liepnieks, kā arī atzīst, ka viņš neredz nevienu jēdzīgu argumentu, kāpēc alkohola lietošana ir atļauta, bet marihuāna - nē.

"Atkarība mazāka kā no tabakas, bet degradēties var arī no Latvijas balzāma. Lai gan domāju, ka degradācija notiek galvā, vielas nāk pēc tam," norādījis Liepnieks.  

"Es par sapīpējušos tūristu pūļiem, nodokļu miljardiem un foršu LV!" savu pārliecību pauž politiskais konsultants, gan nedaudz vēlāk atzīstot, ka viņš par iespējamajiem nodokļu ieņēmumiem esot pārspīlējis.

"Man pašam zāle neinteresē, īpaši kā smēķējamais, bet, no literatūras spriežot, nav nekā bīstamāka veselībai kā šņabis vai cigaretes," marihuānas bīstamību apstrīd Liepnieks un uz citu Twitter lietotāju uzstājīgajiem jautājumiem, vai viņš pats lieto marihuānu, atbild noliedzoši.

"Zāli neesmu pīpējis gadus 15, nedzeru Trīs graudu šņabi, neesmu gejs, nebraucu ar BMW, bet esmu par likumiem, kas to visu atļauj," raksta Liepnieks un izsaka savu gandarījumu par to, ka viņa visnotaļ provokatīvais piedāvājums par marihuānas legalizāciju radījis interesantu diskusiju sabiedrībā un daudzi cilvēki šai idejai pauduši atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!