Mājas lapas revolūcija.eu aktīvists ar segvārdu Rainis oktobra beigās bija griezies ar iesniegumu Rīgas domē un ierosinājis Puškina ielu pārdēvēt amerikāņu aktiera Čaka Norisa (attēlā) vārdā, jo "Rīga ir pelnījusi par vienu skaistu un cildenu ielas nosaukumu vairāk".

Pirms vairāk nekā mēneša mājaslapā, kura par savu mērķi izvirzījusi "nevardarbīgu, lēnu, bet konsekventu sabiedriskās iekārtas maiņu, kas ļautu visiem saņemt pēc viņu spējām un nopelniem", tika publicēta Raiņa parakstīta Rīgas mēram Nilam Ušakovam nosūtīta vēstule.

"Es kā patiess rīdzinieks, kura tēvs un tēva tēvi ir bijuši šīs pilsētas iedzīvotāji, vēlētos, lai mana dzimtā pilsēta kļūtu labāka un skaistāka, tamdēļ ierosinu Puškina ielu pārdēvēt Čaka Norisa vārdā, jo šis cilvēks mani un daudzus citus pilsoņus ir iedvesmojis, uzrunājis un veicinājis dzīves uztveres kvalitāti," iesniegumā Ušakovam rakstīja Rainis.

Tāpat revolucionāro ideju pārņemtais interneta aktīvists pauda uzskatu, ka par vienu no izcilākajiem Krievijas dzejniekiem atzītais Aleksandrs Puškins ir "Rīgai svešs", jo nekad šo pilsētu nav apmeklējis, kā arī atklāja, ka "ļoti apšaubu Puškina sarakstītās dzejas spēju aizskart kaut vienu mūsdienu cilvēka dvēseles stīgu".

Vēstules nobeigumā Rainis Rīgas domes pārstāvjiem pieprasījis atbildi sniegt likumā noteiktajā termiņā, kā arī idejas noraidījuma gadījumā sagatavot argumentētu pamatojumu.

Trešdien, 2. decembrī, mājas lapā tika publicēta no Rīgas domes saņemtā atbilde, kurā ierosinājums pārdēvēt Puškina ielu par Čaka Norisa ielu atzīts par nepamatotu.

"Lai arī Jūs savā vēstulē "apšaubāt Puškina sarakstītās dzejas spēju aizskart kaut vienu mūsdienu cilvēka dvēseles stīgu" un tāpēc uzskatāt, ka ielai, kas nes Puškina vārdu, Rīgā nevajadzētu atrasties, savukārt "Čaks Noriss Jūs un daudzus citus pilsoņus ir iedvesmojis, uzrunājis un veicinājis dzīves uztveres kvalitāti", tomēr no Jūsu vēstules nav saprotams, kā Puškina ielas pārdēvēšana varētu veicināt to, "lai Jūsu dzimtā pilsēta kļūtu labāka un skaistāka"," teikts atteikuma vēstulē.

Tāpat Rīgas domes pārstāvji Rainim paskaidrojuši, ka jebkuras ielas nosaukuma maiņa ir saistīta arī ar adrešu maiņu un finansiāliem izdevumiem, kas sagādā zināmas neērtības šīs ielas iedzīvotājiem. Te gan jāpiebilst, ka izdevumi un rīdzinieku protesti vēl aizvadītā gada rudenī netraucēja Rīgas domi pieņemt lēmumu Basteja bulvāri pārdēvēt Zigfrīda Annas Meierovica vārdā.

Mango vēlas atgādināt, ka šī gada sākumā, neilgi pēc 13. janvāra grautiņiem Vecrīgā, internetā tika izveidota mājas lapa glabvalsti.lv, kuras mērķis bija noskaidrot, kurus cilvēkus sabiedrība labprāt redzētu valsts vadošajos amatos, un pirmajā mājas lapas darbības dienā daudzi savas balsis bija atdevuši par Čaku Norisu, atzīstot, ka tieši amerikāņu aktieris varētu būt tas, kurš Latviju izvestu no krīzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!