Foto: F64

Gatavojoties pašvaldību vēlēšanām, lielu popularitāti iemantojušajā Twitter komunikācijas tīklā jau pirms laba laika parādījies arī lietotājs, kurš tīklā reģistrējies ar politiķa Aināra Šlesera vārdu.

Šis lietotājs savu profilu katru dienu papildina ar jauniem domu graudiem, aicina komunikācijas tīkla lietotājus uz dažādām diskusijām par politisko un ekonomisko situāciju valstī, kā arī aktīvi atbild uz viņam sūtītājām ziņām un komentē citu lietotāju ierakstus.

Uz kāda lietotāja lūgumu nosaukt vienu Šlesera paveikto darbu tiek sniegta visnotaļ izsmeļoša atbilde: „Es radīju Alfu, Origo, Doli, Galeriju Centrs, Olimpiju, Saules akmeni, Reval Latvija un Rīdzene. Tie ir tikai daži no veiksmes stāstiem." Nedaudz vecāks ieraksts vēsta: „Pret visiem maniem projektiem cilvēki attiecas vienādi. Vispirms smejas, tad brīnās un beigās saka „paldies"."

Uz kāda lietotāja bažām, vai Šlesers patiesi iemācīs Rīgas iedzīvotājus pelnīt, nevis taupīt, tiek sniegta atbilde: „Es ķeros tikai pie tā darba, kurā zinu, ka būšu labāks par jebkuru citu. Es neizliekos, ka varu būt labs filozofs vai vijolnieks."

Šlesera ieraksti Twitter tīklā jau radījuši diskusijas Latvijas blogotāju vidū. Kā savā blogā pods.lv raksta tā autors, Šlesers šādi cenšas „pieklauvēt pie aktīvās auditorijas, kura sēž internetā un caur saviem blogiem var ietekmēt citu auditoriju, lai tieši vai netieši reklamētu šīs personas priekšvēlēšanu kampaņu", un pieļauj iespēju, ka daļu ierakstus veicis pats Šlesers, bet daļu viņa sabiedrisko attiecību pārstāvji.

Turpretim daudzi blogotāji, tai skaitā Jeremy jeb Jānis Polis, kurš nesen tika turēts aizdomās par Intara Busuļa nomelnojoša klipa izplatīšanu, apšauba, ka šim lietotājam ir kāda saistība ar Šleseru vai viņa partijas locekļiem.

Pats Ainārs Šlesers mājas lapā slesersrigai.lv uz jautājumu, vai viņam ir kāds tiešs vai netiešs sakars ar sociālajā tīklā izveidoto profilu uz viņa vārda, atbild noliedzoši. "Taču es ļoti novērtēju anonīmā atbalstītāja pūles un labprāt arī pats piedalītos sava profila uzturēšanā," atzīst Šlesers un aicina nezināmo censoni sazināties ar viņa palīgu Ģirtu Dripi, lai izrunātu turpmākās Twitter aktivitātes. 

Mango atgādina, ka Twitter tīklu komunikācijā ar vēlētājiem savā priekšvēlēšanu kampaņā izmantojis arī tagadējais ASV prezidents Baraks Obama un citi amerikāņu politiķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!