Žurnāls Esquire apkopojis dažādu islāma ētikas un šariāta speciālistu padomus musulmaņiem sievu sišanā, tostarp pamācības par to, kādas sievas ir pelnījušas kāvienu, pa kurām ķermeņa daļām jāsit un kas, to darot, jāsaka.

Tā, piemēram, žurnāls citē doktoru Muhamedu al Arifi, kurš kādā TV pārraidē izdalījis trīs sieviešu tipus, "ar kurām nav iespējams sarunāties bez rīkstes." Kā pirmās al Arifi min "meitenes, kas tā audzinātas," proti, tādas, kuru vecāki nepaklausības gadījumā arī lietojuši miesassodus. Otrais tips esot sievietes, kas "ignorē vai izturas augstprātīgi" pret savu vīru, bet trešajā kategorijā ietilpstot "izvirtušas sievietes," kuras neklausa savus vīrus tik ilgi, kamēr "nesaņem kāvienu."

Tāpat al Arifi norādījis, ka sievietes jāsit ar "kaut ko vieglu, piemēram, zobu birsti vai roku" un vīrietis, "iekaustot sievu, liek viņai saprast - sieviete, tu esi aizgājusi par tālu." Turklāt aizliegts sist pa seju, jo "zilumi var padarīt sievieti neglītu." Arī cits žurnāla pieminēts speciālists, grāmatas "Sieviete islāmā" autors Mohameds Kamals Mustafa atzīst, ka jāizmanto viegli priekšmeti un sitieni nedrīkst atstāt zilumus vai rētas un tos nedrīkst raidīt pa jutīgām ķermeņa daļām, piemēram, vēderu, seju, krūtīm, galvu, bet gan pa tādām vietām kā rokas un kājas.

Arī ģimenes attiecību eksperts doktors Gazi al Šimari piekodinājis, ka nekādā gadījumā nedrīkst sist sievietei pa seju, turklāt "vīram jāpaziņo sievai tas, cik sitienus viņa saņems: vienu, divus, trīs, desmit," norādījis al Šimari, uzsverot, ka "sievietes jāsit uzmanīgi, jo mērķis nav nodarīt sāpes, (...) uz sievieti pirmām kārtām iedarbojas emocijas, nevis sāpes," žurnāls citē al Šimari.

"Sievietes var sist, jā, taču pastāv daudzi veidi kā tas darāms: ja sieviete ir tieva, tad jāsit ar spieķi, ja viņai ir spēcīga miesasbūve - ar dūri, ja apaļīga - ar atvērtu plaukstu. Tādā veidā tas, kurš sit, pats negūst traumas," žurnāls citē citu ekspertu, grāmatas "Islāma seksa etiķete" autoru Džordžu Buski.

Taču žurnāls norāda, ka saskaņā ar televīzijas kanāla Al Jazeera iknedēļas raidījumu "Šariāts un dzīve", sišana der ne katrai sievai. "Dažas sievietes uztver sāpes kā pazemojumu, bet citas ar to samierinās. Tieši pēdējās var ietekmēt ar sitieniem, ja tās ir sacēlušās pret saviem vīriem."

Savukārt grāmatas "Jūs vaicājat, islāms atbild" autors Abdullatifs Muštahiri norādījis, ka fiziski ietekmēt sievieti drīkst gadījumā, ja "viņa atsakās darīt visu, lai liktos vīram pievilcīga, atsakās apmierināt vīra seksuālās vajadzības, bez atļaujas iziet no mājas, nevērīgi izturas pret saviem reliģiskajiem pienākumiem," citē žurnāls Esquire.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!