Teksasas štatā ASV kāds klaiņojošu dzīvnieku ķērājs Frenks Hakets nogalinājis mītisko briesmoni čupakabru, kas tiek saukts arī par "kazu vampīru", informē amerikāņu prese.

Hakets esot nošāvis minēto dzīvnieku, kad tas viņam agresīvi uzrūcis un grasījies uzbrukt. Tikai vēlāk, kad aplūkojis nošauto dzīvnieku tuvāk, Hakets esot sapratis, ka tas ir šausminoša izskata briesmonis.

2010. gada laikā Teksasā jau atrasti trīs miruši čupakabras, bet, veicot šo miroņu DNA analīzes, atklājies, ka vismaz viens no tiem ir parasts koijots, kas vienkārši zaudējis apmatojumu. Abu pārējo līķu izpēte gan vēl nav pabeigta.

Čupakabras līķis Teksasā atrasts arī 2007. gadā, tomēr arī toreiz vietējās universitātes pētnieki, kuri analizēja līķi, nonāca pie secinājuma, ka tas bijis vien vecs koijots, kura ķermeni izkropļojuši parazīti, nevis jaunas un nezināmas dzīvnieku sugas pārstāvis.

Pirmoreiz pasaule par čupakabru uzzināja 1995. gadā, kad tas sāka uzbrukt mājlopiem Puertoriko salas kalnos. Briesmonis nogalināja visus lopus ap Kanovanasas pilsētiņu, izdzerdams to asinis caur divām mazām, vampīra kodumam līdzīgām brūcēm. Toreiz gan mošķi notvert neizdevās, lai gan vietējie iedzīvotāji, kas apgalvoja, ka to redzējuši, čupakabru aprakstīja kā ilkņainu ķengruveidīgo ar lielām, ļaunīgi sarkanām acīm.

Līdz ar to arī pats čupakabras vārds radies no spāņu valodas - "chupar" nozīmē sūkt, bet "cabra" - kaza.

Čupakabras mītam izplatoties visā pasaulē, šim briesmonim Amerikā ir palicis par šauru, tādēļ šobrīd radījums aktīvi paplašina savu izplatības areālu - līdzīgi briesmoņi pēdējā desmitgadē ik pa brīdim tiek pamanīti arī Krievijā un Ukrainā, kur tie esot uzbrukuši vietējo zemnieku mājlopiem. Tomēr šajās valstīs pagaidām nevienam nav izdevies čupakabru notvert vai vismaz atrast šī dzīvnieka līķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!