Ierēdņi, veicot tautas skaitīšanu, Sumatras salā Indonēzijā uzdūrušies sensacionālam atklājumam – viņi atraduši kādu sievieti vārdā Turina (attēlā), kura esot 157 gadus veca, vēsta ārvalstu mediji.

"Padzīvojusī" kundze, kura dzīvo kopā ar savu 108 gadus veco audžumeitu, ir pie labas veselības, un vēl joprojām aktīvi piedalās dažādos mājas darbos.

Ja izdosies pierādīt, ka Turina ir dzimusi 1853. gadā - laikā, kad Eiropā plosījās Krimas karš un telegrāfs bija modernākais sakaru aprīkojums - tas nozīmēs, ka viņa par veseliem 26 gadiem apsteigusi līdzšinējo ilgdzīvošanas rekordisti - francūzieti Žannu Kalmenu, kura 1997. gadā nomira 122 gadu vecumā.

Turinai gan nav nekādu personību un vecumu apliecinošu dokumentu, jo viņa tos visus esot sadedzinājusi 1965. gadā, baidoties no apsūdzībām līdzdalībā valsts apvērsumā. Tomēr tas nav traucējis tautas skaitītājiem paziņot, ka viņi tic sievietes apgalvojumiem par savu vecumu.

"Lai gan nav nekādu neapstrīdamu pierādījumu, ka viņa patiesi ir 157 gadus veca, nav arī nekāda pamata to apšaubīt," žurnālistiem stāstījis vietējās statistikas pārvaldes ierēdnis Džonijs Sardondžo.

"Par spīti savam vecumam, viņai vēl joprojām ir laba redze un dzirde, kā arī apbrīnojama atmiņa. Viņa lieliski runā arī holandiešu valodā," teicis ierēdnis. Kā zināms, Indonēzija līdz 1945. gadam bija Nīderlandes kolonija, tādēļ Indonēzijā holandiešu valoda ir visai izplatīta.

Turinas ilgdzīvošana arī neesot saistīta ar īpaši veselīgu dzīvesveidu - visu savu mūžu viņa ir bijusi kaislīga smēķētāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!