Foto: morgueFile
Japānas pilsētas Kobes zooloģiskajā dārzā spermas vākšanas laikā miris 14 gadus vecais pandu tēviņš Ko Ko, atsaucoties uz vietējo varas iestāžu sniegto informāciju, ziņo ārzemju prese.

Mirusī panda bijusi visas nācijas mīlulis un lepnums, tāpēc par dzīvnieka zaudējumu sēro ne tikai Kobes pilsētas iedzīvotāji, bet arī dzīvniekmīļi citās Japānas pilsētās.

Vietā, kur apglabāts Ko Ko, pulcējas cilvēki ar ziediem un iedegtām svecēm, bet vairāki Kobes iedzīvotāji devušies pie pilsētas vadības ar prasību atrast vainīgos dzīvnieka nāvē un saukt viņus pie atbildības.

Ko Ko kopā ar savu dzīvesbiedri 2000. gadā Japānā nonāca no Ķīnas, kad dzīvnieku uz desmit gadiem izīrēja Kobes zooloģiskajam dārzam. Pirms diviem gadiem pēc mākslīgās apaugļošanas lāču pāris laida pasaulē pēcnācējus, tomēr mazuļi neizdzīvoja, bet šogad kontrakts par pandu uzturēšanos Kobē tika pagarināts vēl uz pieciem gadiem.

Zoodārza vadība pastāstījusi, ka Ko Ko jau vairāk nekā 30 reizes ticis iemidzināts, lai no viņa paņemtu spermu, bet šoreiz pēkšņi viņa sirds apstājusies. Speciālisti gan pagaidām vēl nav precīzi noteikuši pandas nāves iemeslu.

Saskaņā ar līgumu, kas noslēgts starp japāņiem un ķīniešiem, pandas nāves gadījumā, ja tas noticis nedabisku iemeslu dēļ, Japānas pusei ķīniešiem būs jāmaksā kompensācija aptuveni 450 tūkstošu ASV dolāru apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!