Saūda Arābijas reliģiskā policija par necienīgu uzvedību kādā kafejnīcā arestējusi desmit meitenītes, kuras pieder tā sauktajai emo subkultūrai, atsaucoties uz vietējo avīzi Al-Yaum, ziņo ārzemju mediji.

Kādas Damamas pilsētiņas kafejnīcas īpašnieks policijas darbiniekus izsaucis pēc tam, kad viņa izklaides iestādē ieradušās meitenes, kuras bija ģērbušās, neievērojot islāma tradīcijas, un tas bija izsaucis kvēlu sašutumu pārējos kafejnīcas apmeklētājos.

Policijas darbinieki pēc ierašanās "nozieguma vietā" turp izsaukuši arī jauniņo likuma pārkāpēju vecākus, kuriem tika uzdots nogādāt savas atvases mājās, kā arī parakstīt dokumentu, kas apliecina, ka šīs meitenes vairs nekad neuzvedīsies necienīgi un nevalkās emo stila apģērbu, tādejādi pārkāpjot islāma tradīcijas.

Eksperti atzinuši, ka Saūda Arābijā strauji pieaug to meiteņu skaits, kuras nolēmušas pievērsties emo subkultūrai.

Šīs meitenes lielākoties atsakās no tradicionālā apģērba valkāšanas un savā garderobē iekļauj melnus, šaurus džinsus, krekliņus košās krāsās, bet matus izvēlas veidot dažādās neierastās frizūrās, tādejādi ļoti izceļoties uz pēc tradīcijām tērpto sieviešu fona un sadusmojot vietējās varas iestādes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!