Kristīgo pasauli šokējis kāda Dienvidāfrikas mācītāja paziņojums, kurš sprediķa laikā ticīgo dvēselēs ielējis šaubas, atklājot, ka Jēzum Kristum bijis HIV, ziņo britu izdevums The Daily Mail.

Mācītājs Ksola Skosana (attēlā), kurš darbojas Dzīves ceļa kopienas baznīcā Keiptaunā, ar savu paziņojumu par Jēzus kaiti kādā sprediķī apdullinājis savas draudzes locekļus, un ziņas par šo sensacionālo faktu ātri apceļojušas ne tikai Dienvidāfriku, bet arī izskanējušas ārpus valsts robežām.

Uz mācītāja paziņojumu kristieši reaģējuši gana saasināti, norādot, ka šāds atklājums Jēzu raksturo kā seksuāli neizvēlīgu.

"Pateikt, ka Jēzus bija HIV pozitīvs, ir iznīcinoši. Es domāju, ka neviens iesvaidīts baznīcas vadītājs, kurš pārzina Svētos rakstus un Kristus nozīmi cilvēku dzīvēs, ar iepriekšēju nodomu un tīši neiemītu viņa vārdu dubļos," notikušo komentējis kāds cits vietējais garīdznieks.

Mācītājs, kurš nācis klajā ar sensacionālo paziņojumu, taisnojies, ka viņš to teicis tikai tāpēc, lai dotu cerības saviem tautiešiem, kuri cieš no Āfrikas reģionā ārkārtīgi izplatītā HIV vīrusa.

Paziņojot, ka kristīgās pasaules populārākais tēls Jēzus ir bijis slims ar HIV, mācītājs, kura divas māsas mirušas no AIDS, cerējis tādējādi mainīt tautiešu attieksmi pret citiem vīrusa nēsātājiem, kuri šobrīd slimības dēļ tiek uztverti kā ar kauna traipu iezīmēti.

"Lai arī kuru vietu Svētajos rakstos jūs atvērtu, jūs lasāt, ka Jēzus vēlējies staigāt to cilvēku kurpēs, kuri cieš un ir salauzti. Viņš vēlējās uzņemties visas cilvēces vājumu un sāpes," skaidrojis mācītājs.

"Protams, tam, ka Jēzum bijis HIV, nav nekādu zinātnisku pierādījumu, bet labākā dāvana, ko mēs varam sniegt slimajiem, ir sabiedrības viedokļa maiņa par šo kaiti - mums viņiem ir jāpierāda, ka Dievs nav pret viņiem un nenosoda viņus," taisnojies afrikāņu garīdznieks, kurš ir pilnīgi pārliecināts, ka ar paziņojumu, ka arī Dieva dēlam bijis HIV, viņš pierādījis to, ka šī slimība nav Dieva sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!