Ķīnā par jaunu modes kliedzienu kļuvusi mājas mīluļu kažociņu pārkrāsošana, padarot viņus līdzīgus savvaļas dzīvniekiem, piemēram, tīģeriem vai pandām, ziņo izdevums The Daily Mail.

Mājdzīvnieku krāsošanas māksla Ķīnā ne tikai guvusi milzu popularitāti, bet arī attīstījusies tik tālu, ka mākslinieku pārveidotos dzīvniekus no oriģināliem atšķirt paviršam vērotājam no lielāka attāluma ir visnotaļ grūti.

Pagaidām gan par mākslinieciski noskaņoto saimnieku upuriem kļuvuši tikai suņi, bet tiek prognozēts, ka viņu piemēram pavisam drīz sekos arī citu mājdzīvnieku īpašnieki, kuri savus mīluļus vēlēsies vismaz ārēji padarīt par citu sugu pārstāvjiem.

Apgleznoto suņu īpašnieki gan medijiem nav atklājuši, ar kādiem līdzekļiem viņi panāk to, lai suņi vairākas stundas ilgajā kažoka pārkrāsošanas laikā izturētos pietiekami mierīgi. Tāpat nav zināms, cik ilgi dzīvnieku kažoki saglabā jauniegūto krāsu un vai vispār tie atgūst savu dabisko toni.

Ķīnieši vienmēr izcēlušies ar dažādām dīvainām stila izdarībām, uz ko nekavējoties reaģējuši arī attiecīgā pakalpojuma piedāvātāji. Arī dzīvnieku krāsošana nav izņēmums, un šis pakalpojums tiek piedāvāts vairumā lielo pilsētu dzīvnieku skaistumkopšanas salonu.

To, ka aizraušanās ar savu mīluļu lutināšanu un izdaiļošanu Ķīnā kļuvusi arvien populārāka, pierāda arī statistikas dati - cilvēku izdevumi mājdzīvnieku vajadzībām kopš 1999. gada ir palielinājušies par 500%.

Galerijā Mango piedāvā aplūkot, kā Ķīnā attīstījusies suņu kažoku krāsošanas māksla - pāris gadu laikā no vienkāršas suņu kažoku izkrāsošanas tā kļuvusi par "augsto mākslu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!