Vairāki incidenti kādā sieviešu futbola spēlē kādā no amerikāņu studentu līgām kļuvuši par īstu hītu interneta resursā YouTube, kur spēles fragmentus dažu dienu laikā paguvusī noskatīties jau gandrīz trīs miljoni cilvēku. Par kautiņu galveno vaininieci kļuvusi Ņūmeksikas universitātes studente Elizabete Lamberta (attēlā), kuru interneta lietotāji jau paspējuši nodēvēt par "pasaulē rupjāko futbolisti".

Šī gada 5. novembrī notika spēle starp Ņūmeksikas komandu Lobos un Braiema Janga (viens no Pēdējās dienas svēto jeb mormoņu baznīcas dibinātājiem. - Red. piez.) vārdā nosauktās universitātes komandu Cougars, bet spēles gaitā Lamberta tik ļoti iekarsa, ka savas pretinieces gan sita, gan spārdīja, gan rāva aiz matiem.

Pēc spēles Lamberta atvainojusies par savu uzvedību, nosaucot to par nepieņemamu. Futboliste atzina, ka viņu pārņēmušas emocijas un viņa nav spējusi sevi saspringtajā situācijā kontrolēt. Sportiste piebilda, ka viņa ir gatava uzņemties atbildību par savu nekorekto rīcību.

Savukārt Lobos komandas treneris atzinis, ka Lambertas spēle diskreditē godīgas spēles un sportiska gara principus. Futbolistei piespriests vairāku mēnešu disciplinārsods, bet lieta vēl tiks izskatīta Sieviešu futbola federācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!