Čehu supermodelei Karolīnai Kurkovai nav nabas, kas gan nekādi nav kaitējis viņas ļoti veiksmīgajai karjerai - Kurkova pagājušā gadā bija astotā vislabāk apmaksātā modele, nopelnot 3,5 miljonus ASV dolāru (1,97 miljonus latu).

Nabas trūkums bija labi redzams šonedēļ, kad 24 gadus vecā modele piedalījās ASV apakšveļas giganta Victoria's Secret modes skatē.

Kurkovai nabas vietā redzams neliels gluds ieliekums, kaut arī nereti fotogrāfijās viņai naba ir pievienota ar datortehnoloģiju palīdzību.

Pati Kurkova nav komentējusi šo savu dīvainību, bet viņas aģente tikai norādīja, ka modele "pavisam noteikti nav citplanētiete".

Kā stāsta mediķi, nabas trūkumu var skaidrot ar vēdera operāciju agrā bērnībā, ar dzemdniecības metodi, kad nabas saite netiek pārgriezta, bet atstāta līdz tā dabiski atkrīt dažu dienu laikā, vai arī ar kosmētiskas operācijas sekām.

Pieaugušie visbiežāk nabu zaudē kādas operācijas laikā vai tad, ja vēdera āda izmantota citu ievainojumu dziedēšanai.

Tā kā modes tendences pieprasa nabas atkailināšanu, kosmētiskā ķirurģija ir izstrādājusi procedūru nabas defektu novēršanai vai uzskaistināšanai, kaut arī, kā stāsta mediķi, šo operāciju izvēloties reti kurš pacients.

Foto: BBC un AFP/Scanpix.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!