Foto: stock.xchng

Portāls kriminal.lv apkopojis pašus absurdākos pēdējā laikā pastrādātos noziegumus Latvijā.

Vissmieklīgākā aplaupīšana

Kādam vīrietim, pašam negribot, izdevies pastrādāt unikālu ielu aplaupīšanu. Viņš vēlā vakarā staigājis pa Rīgas ielām un meklējis vientuļu sievieti. Barona ielas rajonā viņš tādu arī saticis, atkailinājis savus dzimumorgānus un sācis pašapmierināties. Ekshibicionisti, kā zināms, baudu gūst no upura bailēm, bet šajā gadījumā vīrietis pārcenties - sieviete izbijusies tik ļoti, ka, skaļi kliedzot, metusies bēgt un izmetusi no rokām somiņu. Vīrietis paņēmis somiņu un aizgājis, tādejādi savam pārkāpumu sarakstam pievienojot arī aplaupīšanu.

Vissmieklīgākā izspiešana

Aizvadītā gada jūnijā interneta portāls BMWLife.lv no anonīmas personas saņēma elektroniskā pasta vēstuli ar prasību pēc naudas. Cilvēks paziņojis, ka pārvalda portāla kodu sistēmu un draudējis, ka, ja nesaņems no kompensāciju, nodarīs būtisku ļaunumu saitam.

Lai pierādītu savu draudu patiesumu, hakeris ielauzies saitā un pārveidojis tā sākuma lapu. Pārrunu rezultātā portāla vadība ar puisi vienojušies par simts latu izmaksu. Tā kā puisis nav vēlējies pats ierasties pēc naudas, viņš atsūtījis sava konta numuru. Liels bija portāla vadības pārsteigums, kad, saņemot pārskaitījuma veikšanai nepieciešamo informāciju, viņi secināja, ka izspiedēja konts atvērts tepat Latvijā uz viņa īstā vārda.

Portāla vadība naudu tomēr pārskaitījusi un cerējusi, ka izspiedējs nomierināsies, bet pēc neilga laika viņš uzradies atkal un pieprasījis lielāku naudas summu. Portāla vadībai, protams, tas apnicis, un viņi griezušies policijā. Jaunais hakeris kā savu galējo prasību izvirzījis 500 latus, un tad viņš uz visiem laikiem liktu portālu mierā. Portāla administrācija pieprasīja, ka naudu atdos tikai, tiekoties klātienē, un izspiedējs tam arī piekritis. Viņš ieradies kādā Centrālās stacijas picērijā, kur saņēmis no firmas pārstāvjiem 500 latu, kā arī pašrocīgi uzrakstījis zīmīti: „Es, Raivis Lokmanis, saņēmu piecsimts latu no portāla BMWLife un apņemos neuzlauzt šo portālu, kā arī nenodarīt nekādu citu ļaunumu." Protams, tajā brīdī parādījušies policijas pārstāvji un aizturējuši viņu.

Vissmieklīgākais uzbrukums

24. martā Rīgā, Brīvības ielā risinājies kāds savdabīgs noziegums, kas sācies visai banāli - kāds jaunietis Latvijas balzāma veikalā mēģinājis nozagt Coca Cola pudeli. Secinājis, ka pārdevējs viņu ir pamanījis, puisis nolēmis viņu nobiedēt ar rotaļu pistoli un nozagt vēl kaut ko. Tas ne pa jokam saniknojis pārdevēju, un viņš, neraugoties uz ieroci zagļa rokās, pamatīgi iekrāvis pa puiša seju, kurš no sitiena uz brīdi atslēdzies. Atguvis samaņu, zaglis meties bēgt un pagaidām vēl nav aizturēts.

Vissmieklīgākais terorists

31. marta vakarā 5. tramvajā norisinājās konflikts kontrolieriem un kādu pasažieri, kuram rokas un kājas zem drēbēm bija notītas ar vadiem, kas bija savienoti ar kabatās esošiem priekšmetiem, bet priekšmeti bija aptīti ar izolācijas lentu un pie tiem pievienoti vairāki slēdži. Vīrietis ne tikai atsacījies maksāt soda naudu par braukšanu bez biļetes, bet arī draudējis kontrolieriem ar rotaļu pistoli un solījis uzlaist gaisā visu tramvaju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!