Foto: DELFI Aculiecinieks

Svētdien Mazsalacā pārāk aizdomīgi nokritušais meteorīts radījis plašu rezonansi sabiedrībā, un daļa cilvēku šo dabas katastrofu vērtē kā pasaules gala vēstnesi. Šajā sakarā izklaides portāls Mango sazinājās ar astrologiem, lai noskaidrotu, ko Latvijas notikumu kontekstā varētu nozīmēt šis "meteorīts".

Latvijas Astrologu asociācijas valdes priekšsēdētāja Gita Priede uzskata, ka Mazsalacā nokritušais meteorīts nav pasaules gala vēstnesis, jo tādas lietas visā pasaulē notiekot visai bieži. Uz jautājumu, vai meteorīta nokrišana būtu jāuztver kā zīme notikumu attīstībai Latvijā, astroloģe atbild noliedzoši. "Ja tā būtu zīme, meteorīts būtu nokritis Brīvības ielas vidū, kur ir intensīva satiksme. Šajā gadījumā vieta bija pietiekami neitrāla, un nevienam netika nodarīts nekāds kaitējums," skaidro Priede.

"Pasaules galu es neredzu. Būs pārmaiņas, un daļa no tām jau ir sākušās tagad," jautāta par iespējamo pasaules galu, stāsta astroloģe. "Planēta Jupiters, kas atbild par ekonomiku, 2008. un 2009. gadā bija vājās pozīcijās, bet nākamā gada sākumā tās pozīcijas uzlabojas, kas nozīmē, ka arī ekonomiskā situācija visā pasaulē uzlabosies un tiks atrasti risinājumi šī brīža problēmām," par vispasaules ekonomiskās krīzes attīstību stāsta astroloģe.

Savukārt viens no populārākajiem pašmāju astrologiem Andris Račs, komentējot Mazsalacā nokritušo meteorītu, atzīst, ka par pasaules galu būtu pāragri runāt. " Es uzskatu, ka, Latvijas notikumu kontekstā vērtējot, šis meteorīts ir krīzes beigu vēstnesis. Jā, tā ir dabas zīme tam, ka viss būs labi," vērtē Račs, un prognozē, ka nākamā gada vidū ekonomiskā lejupslīde valstī un visā pasaulē beigsies.

Astrologs Verners Straupe atzīst, ka Mazsalacā notikušais ir tīra nejaušība un to uztvert kā pasaules gala priekšvēstnesi esot pārspīlēti. "Nebūs nekāda pasaules gala. Vai tad Latvija nosaka visas pasaules galu? Latvija nav pat pasaules centrs," vērtē Straupe. "Jā, ir gaidāmas lielas izmaiņas, bet nedomāju, ka zemeslode ies bojā," uz jautājumu, vai viņš prognozē pasaules galu, atbild Straupe. "Man šajā sakarā nav nekādu prognožu. Tāpat es neesmu skatījies Latvijas nākotni. To tikai Dievs var pateikt, kā būs."

Latvijas Astrologu asociācijas biedrs Juris Biršs atzīst, ka meteorītu nokrišanai un citām dabas katastrofām noteikti ir kāda nozīme, bet vērtēt tās kā zīmes ir pārāk nedroši niecīgās informācijas dēļ. "Viennozīmīgi tādas lietas tulkot nebūtu jēgas," atzīst astrologs, kurš nepiekrīt viedoklim, ka Mazsalacas meteorīts būtu pasaules gala vai ekonomiskās krīzes beigu vēstnesis.

"Manas domas saskan ar Krievijas astrologa Pāvela Globas viedokli - Eiropas un līdz ar to arī Latvijas lejupslīde beigsies 2012. gadā, kad būsim sasnieguši pašu apakšu un sāksies attīstība augšup," atzīst Biršs un šī brīža situāciju salīdzina ar cilvēka kritienu no astotā stāva. "Kritiena laikā cilvēks neko nejūt - sliktākajā gadījumā viņš zaudē samaņu, bet, atsitoties pret zemi, viņš mirst. Mēs pagaidām turpinām lidot uz leju, bet tiem, kuri atsitiena brīdi paliks dzīvi, būs smagi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!