Latvijā populārā sportista, Rīgas Dinamo kapteiņa un Stenlija kausa ieguvēja Sanda Ozoliņa (attēlā) sieva Sandra kopā ar dēliem Robertu un Kristoferu ieradusis Rīgā un jau paguvusi klātienē atbalstī vīru Dinamo mājas spēlē, kas notika Arēnā Rīga.

Sarunā ar žurnālu Vakara Ziņas Ozoliņa sieva atklājusi, ka Latvijā ieradusies uz divām nedēļām - laikā, kamēr skolā ir brīvlaiks. Tāpēc ģimenei kopā izdosies pavadīt laiku līdz 1. novembrim, kad Sandra ar dēliem atgrizīsies Amerikā. Sarunā ar žurnālistiem Ozoliņa sieva stāstījusi, ka, braucot atpakaļ uz Ameriku, jutīsies vientuļi.

"Nav vīra. Vientulības sajūta, braucot atpakaļ, ir šausmīga. Grūti dzīvot atsevišķi. Ļoti grūti. Mēģinu ielikt smadzenēs, ka jādara tas, kas jādara. Bērniem jāiet uz skolu, un vīram jāstrādā. Mēģinām atbraukt, kad varam," skaidro Sandra.

Ozoliņu vecākais dēls Roberts mācās Denveras vidusskolas 9. klasē, bet jaunākais Kristofers mācās citas skolas 7. klasē. Turklāt abi puikas nemaz nemāk runāt latviski, kas ir vēl viens iemesls, kāpēc Ozoliņu ģimene nepārceļas uz Latviju.

"Sandis iepriekš mainīja komandas, bet bērniem ir šausmīgi grūti pāriet uz citu skolu. Jau ieminoties vien par citu skolu, viņiem acis ir pilnas ar asarām. Latvijā viņiem būtu grūti pierast, jo bērni šeit ir mazliet citādāki nekā Amerikā. Šeit bērni ir mazliet drošāki – paši iesēžas autobusā un aizbrauc uz skolu, bet tur vecāki līdz pat 16 gadiem ved bērnus uz skolu," tā sarunā ar Vakara Ziņām atklāj Sandra.

Sandra Ozoliņa gan vēl nezinot, vai abu bērnu dzīve kādreiz būs saistīta ar Latviju, taču cieši uzsver – kur labāk būs bērniem, tur Ozoliņi arī dzīvošot. "Vecākais dēls kādreiz teica, ka nemācīsies runāt latviski, jo viņam tas nav vajadzīgs, bet šovasar staigāja ar vārdnīcu rokās un mācījās. Mēs ar Sandi smējāmies – ja iepatiksies kāda meitene, tad jau latviešu valodu mēneša laikā iemācīsies. Latvijā ir smukākas meitenes, tomēr zēniem pašlaik mācības ir pirmajā vietā," stāsta Ozoliņa kundze.

Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!