Bijusī Playboy modele un dzīvnieku tiesību aizstāvības organizācijas PETA aktīviste Pamela Andersone (attēlā), tērpta tikai apakšveļā, pozējusi šokējošam plakātam, kurā uz viņas ķermeņa iezīmētas ēdamas gaļas kautķermeņa sastāvdaļas.

Plakātā 43 gadus vecās seksbumbas ķermenis iedalīts krūts, ribu, filejas un citus gaļas ēdienus apzīmējošās sastāvdaļās. Plakāta mērķis ir parādīt, ka dzīvnieki sastāv no tādām pašām ķermeņa daļām kā cilvēki, tādejādi izraisot asociācijas ar kanibālismu un pamudinot cilvēkus atteikties no jebkādas gaļas ēšanas.

Plakāts jau izraisījis asu pretreakciju - tradicionāli visai liberālās Kanādas pilsētas Monreālas, kurā bija ieplānota plakāta izstādīšana, varasiestādes jau paspējušas aizliegt tā izmantošanu, jo tas pazemojot sievietes.

Pašu Andersoni šāds varasiestāžu solis esot ļoti sarūgtinājis. "Skumji, ka pilsētā, kas pazīstama ar savām eksotiskajām dejotājām, sievietei aizliedz izmantot savu ķermeni politiska protesta veikšanai pret govju un vistu mocīšanu. Dažās pasaules daļās sievietes ir spiestas visu ķermeni slēpt [musulmaņu tradicionālajā tērpā] burkās - vai tā tagad būs arī šeit?" viņa sūkstījusies žurnālistiem.

PETA ir iecienījusi mudināt cilvēkus atteikties no dzīvnieku izcelsmes produktu lietošanas uzturā vai apģērbā ar dažādu kailu un puskailu modeļu un slavenību publiskas izrādīšanas palīdzību.

Mango jau rakstīja, ka nesen PETA organizēja puskailu meiteņu pastaigu pa Londonas centru, lai tādejādi mudinātu Lielbritānijas karalisko gvardi atteikties no dabiskas lāčādas cepuru valkāšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!