Foto: Mango

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans (attēlā) uz pasaules hokeja čempionāta līdzjutēju ceļveža Pasaules pazinējs prezentāciju bija ieradies plānās kurpēs, skaidrojot, ka viņš ir rūdīts vīrs un pat bargā ziemas salā viņam nav nepieciešami silti zābaki.

Tā kā līdz pasaules hokeja čempionāta atklāšanai atlikušas tieši 100 dienas, tad Lipmans kopā ar citiem hokeja faniem un atbalstītājiem iepazīstināja, kā hokeja faniem ērtāk nokļūt uz čempionātu Vācijas pilsētā Manheimā. "Tādi hokeja fani kā Latvijā nav nevienā citā valstī - vācieši vēl it kā cīnās ar mūsu faniem, bet uzskatu, ka tas ir bezcerīgi," apstiprina Lipmans.

Pēc prezentācijas LHF prezidents devās ceļā uz Maskavu, kur jākārto biznesa darījumi. "Es ļoti daudz braucu ne tikai kopā ar hokejistiem, bet arī kārtot biznesa lietas," apstiprina Lipmans, kurš nebaidās, ka Maskavā ir vēl lielāks sals nekā Latvijā. "Es nemīlu tā ģērbties – siltos kažokos un zābakos. Ziemas salā man patīk staigāt ar vieglām kurpītēm, un kājas nesalst," viņš piebilst.

Jau 10. februārī Lipmans dodas lido prom uz Vankūveru, kur norisināsies ziemas olimpiskās spēles. "Jā, es personiski Vankūverā būšu no sākuma līdz galam, jo esmu komandas vadītājs," uzsver Lipmans.

Sarunā ar izklaides portālu Mango viņš atklāj, ka olimpisko spēļu brīvajās dienās gribētu aiziet un klātienē apskatīt bobsleju un kamaniņu sportu. "Pilsētā esmu jau bijis divas reizes. Vienu reizi biju ar hokeja komandu U20, kad Vankūverā bija pasaules čempionāts. Pilsēta ir ļoti skaista, viena no labākajām pilsētām Kanādā," skaidro Lipmans, kurš uz Vankūveru dosies tikai ar vienu čemodānu, jo nav radis ceļot ar vairākiem koferiem. "Neesmu pieradis pie lielām somām," piebilst LHF prezidents.

Jau 20 gadus nemainīgi uz katru hokeja spēli Lipmanam uzvalka kabatā atrodas kāds talismans. Tiesa gan, talismanu viņš neatklāj, vien piebilst, ka to nevienam nerāda. "Talismans vienmēr ir kopā ar mani: kad kļūst pavisam slikti, tad cieši turos pie talismana, bet, kad ir labi, tad aizmirstu par tā esamību," stāsta Lipmans.

Pats Lipmans uz slidām pēdējo reizi kāpis pirms četriem gadiem, kad viņam vajadzējis kādam draugam no Maskavas pierādīt savu slidotprasmi.

Fotogalerijā: ieskats izdevuma "Pasaules pazinējs – ceļvedis uz Pasaules čempionātu hokejā" prezentācijā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!