Foto: Mango
Pēc četru gadu pārtraukuma Līgo vakarā Bauskas pilsdrupu estrādē uz skatuves atkal kāpa slavenais duets – Mildiņa Nabiņa un Skaidrīte Krāniņa jeb Jānis Jarāns un Dainis Porgants.

Atraktīvās dāmas apvienojusi producente, režisore un komponiste Laila Ilze Purmaliete. Abām jokotājām Līgo svētkos pievienojās arī spēkavīrs Raimonds Bergmanis, kas bija iejuties Vella kalpu Ērmanīša tēlā.

Bauskas pilsdrupu estrādē abi aktieri bija uztraukušies un interesējās,kā tautai patikusi Skaidrītes un Mildiņas atgriešanās uz skatuves. Sarunā ar izklaides portālu Mango Jānis Jarāns jeb Mildiņa Nabiņa pastāstīja, ka uztraukums ir no jaunām meitenēm, un priecājas, ka šovasar atkal varēs jokot kopā ar Porgantu.

Atgriežoties uz skatuves, abas dāmas sevi pasniedza ar spilgtiem un jauniem skatuves tērpiem. Jarāns, kas atveido Mildiņu, skaidro, ka viņu garderobē nu jau ir vairākas franču kleitas, ko izvēlējušies paši jokdari. Rotaslietas un aksesuāri, ar ko padzīvojušās kundzes rotājas, kāpjot uz skatuves, abi savākuši no daiļā dzimuma. Par somiņu, no kuras Jarāns jeb Mildiņa nešķiras ne soli, ir kāds sāpīgs stāsts. „Kad man taisīja plastisko operāciju, man palika gabals pāri no vēdera, tāpēc iznāca arī somiņai,” smejas Mildiņa.

„Savulaik pat vēlējāmies izsolīt savas kleitas, jo 18 vasaras pēc kārtas esam uzstājušās dažādās kleitās,” atminas Jarāns, kura kleitu rotā sens padomju laikā iegūts ordenis. „Atmiņās taču ir tik patīkami kavēties. Ja vairs cita nekā nav, tad vismaz ir atmiņas,” piemetina aktieris.

Jarāns atklāj, ka dažreiz arī abi aktieri atkāpjas no scenārija un atļaujas tekstā iestarpināt savu dzīves pieredzi.

Līgo vakarā pēc uzstāšanās Bauskas pilsdrupu estrādē Jarāns devās pie savas ģimenes uz Enguri. „Pulksten 24.00 izbraucu cauri visai Latvijai. Naktī redzu, kā deg ugunskuri, kā cilvēki priecājas, kā citi vārtās, vēl kāds savā vājprātā ir ieskrējis kokā. Pulksten 4.00 sagaidu saullēktu, iedzeru kādu kausu alu un eju pie miera,” tā savus vasaras saulgriežu piedzīvojumus atminas Jarāns.

Šovasar abi aktieri būs redzami un dzirdami dažādās Latvijas pilsētās, kur kopā ar grupu Baltie lāči paredzēta koncertturneja Humora vasara ar Baltajiem lāčiem, kuras ietvaros Skaidrīte un Mildiņa uzstāsies ar apsveikumu programmu Daudz naudas. Humora vasarāiesaistījies arī duets Santa Zapacka un Harijs Ozols, romu tautībasdziedātājs Kaspars Antess, kā arī LNT šova Zvaigžņu lietus uzvarētājsNikolā Roldans, kas jūnija beigās atriežas Rīgā un pievienosies grupai Baltie lāči. Pasākumu organizē radošā apvienība Meistaru Teātris.

Foto: Ingrīda Punka.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!