Foto: Mango

29. maijā Vecrīgas Rātslaukumā ar gājienu uz Doma laukumu tika atklāts Latvijas blondīņu asociācijas Go Blonde festivāls, kas pulcēja ne tikai spilgtas blondīnes un žurnālistus no visas pasaules, bet arī stiprā dzimuma ārvalstu tūristus.

Sēžot zirgu pajūgā, Latvijas blondīņu parādi uzsāka asociācijas Go Blonde prezidente Marika Ģederte un starptautiskās blondīņu asociācijas priekšsēdētāja Olga Uskova no Bulgārijas. Blondīnes gājienā apsargāja īpaši apsargi - Go Blonde aktīvāko dalībnieču dzīvesdraugi, kuri, solidarizējoties ar blondajām daiļavām, bija uzvilkuši rozā krāsas beisbola cepures.

Aiz galveno blondīņu pajūga gājienā devās gan vietējās, gan ārvalstu blondīņu komandas, viņu vidū varēja manīt arī stiprā dzimuma ārvalstu tūristus, kuri, maskējušies ar blondajām parūkām, centās iejusties daiļavu sabiedrībā.

Gājiena galapunkts bija Doma laukums, kur gaišmatainās parādes dalībnieces jau gaidīja dziedātājs un šovmenis Lauris Reiniks, kurš neatpalika no blondīņu festivāla ģērbšanās stila. Reiniks bija tērpies baltās drēbēs, uzsvaru liekot uz rozā kaklasaiti.

Doma laukumā norisinājās oficiālā Go Blonde festivāla atklāšana, kurai sekoja Latvijas blondo dziedātāju - DJ Ellas, Jenny May, Ivetas Baumanes, Diānas Moon, Natālijas Tumševicas, dvīņu māsu Anas un Katrīnes Drozdoviču - koncerts.

Kamēr blondīņu parādes dalībnieces fotografējās un iepazinās ar svešzemju puišiem, kā arī ļāvās dejām Doma laukumā, pasākuma norisē no Latvijas radio ēkas balkona noraudzījās Latvijas blondīņu asociācijas Go Blonde prezidente Marika Ģederte, kura Latvijas blondīņu festivālu rīko jau otro gadu.

Fotogalerijā: ieskats Go Blonde parādē Vecrīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!