Foto: Mango

Blondīņu festivāla priekšvakarā Rīgas Motormuzejā norisinājās vēl nebijis konkurss, kurā 28 daiļā dzimuma pārstāves no visas Latvijas sacentās par galveno balvu sekssimbola Merilinas Monro līdzinieču konkursā Džezā tikai meitenes.

Kad tika apbalvotas visas mūsu Merilinas Monro un noteikta galvenās balvas ieguvēja - Merilinas līdziniece Agnese Krišjāne, Latvijas blondīņu asociācijas Go Blonde aktīvā biedre Zane Pallo sarunā ar izklaides portālu Mango atklāja, pēc kādiem kritērijiem konkursa 13 žūrijas pārstāvji noteica to daiļo būtni, kuri visvairāk līdzinās šai Holivudas zvaigznei.

"Merilinai pirmkārt ir jāizskatās kā Merilinai - būtu labi, ja viņai būtu Merilinas augums, mazliet Merilinas sejas, protams, matu krāsa un sakārtojums. Pašu pēdējo vērtējām tērpu, jo, kā mēs zinām, tad Merilina nestaigāja tikai baltā plisētā kleitiņā vai vakarkleitā, bet viņa tērpās arī peldkostīmā. Bija ļoti jauki redzēt visas konkursa dalībnieces dažādos Merilinas stilos. Viņa pat bija šortiņos un milzīgā platmalē. Tas ir wow!

Turklāt meitenes neapmulsa, kad viņām tika uzdoti jautājumi par Merilinas biogrāfiju - cik viņa svēra, cik bija gara un cik gados precējās. Absolūti fantastiski, ka meitenes bija gatavojušās - lasījušas par Merilinu, skatījušās žurnālus.

Vērtējot konkursa dalībnieču koptēlu, žūrijai bija primārais, ka galvenās balvas ieguvējai koptēlā ir jāizskatās pēc Merilinas, jākustas, jābūt sievišķīgai un jābūt vienkārši seksīgai un fotogēniskai. Tā kā žūrijā bija arī vīrieši, bija interesanti uzzināt, ka viņi Merilinu Monro uztver savādāk nekā mēs, sievietes.

Tas nenozīmē, ka viņa ir tikai seksīgs tēls un, jo īsāka kleitiņa, jo labāk. Vīriešiem vairāk interesēja Merilinas kopija - seja, mati un kustības," par konkursa norisi stāsta žūrijas pārstāve Zane.

Savukārt Merilinu konkursa dalībniece - arhibīskapa Jāņa Vanaga meita Elizabete Vanaga (attēlā) - atklāja, ka, sagatavoties konkursam, viņai palīdzējusi vizuālā tēla stiliste Gita Turka.

"Mēs nācām uz konkursu ar motivāciju gūt jaunu pieredzi, jo abas ar Gitu jau iepriekš esam sadarbojušās - esam labākās draudzenes, un viņa ir arī mana meistare. Abas esam arī Krievijā konkursā Ņevas krasti piedalījušās, kur arī labus rezultātus guvām - kopvērtējumā ieguvām 1. vietu," stāsta Elizabete un atzīst, ka jūtas diezgan labi Merilinas tēlā. "Ikdienā izskatos krietni savādāka, jo lietoju krietni mazāk kosmētikas un ļoti mazās devās saskatu līdzību ar šo zvaigzni, " atzīst Elizabete.

Fotogalerijā Mango piedāvā ieskatu Merilinas Monro līdzinieču konkursa norisē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!