Foto: F64

Piektdien Skonto hallē notikušā sporta un izklaides pasākuma Ghetto Basket Winter Edition ietvaros norisinājās īsta boksa cīņa starp diviem Latvijas populārākajiem hiphopa māksliniekiem – Ozolu (attēlā) un Gacho.

Šajā mūziķu boksa mačā fiziskās sagatavotības un veiklības ziņā pārāks izrādījās Gacho jeb Gatis Irbe, kuram pēc trim divu minūšu garajiem raundiem tiesneši, summējot iegūtos punktus, piešķīra uzvaru.

Neraugoties uz Gacho kalsno miesas uzbūvi, jau dienu pirms sacensībām pašmāju bukmeikeru prognozes liecināja, ka viņam šajā mačā ir daudz lielākas izredzes gūt uzvaru, un to mūziķis arī pierādīja, kādā no raundiem ar trāpīgu sitienu noliekot Ozolu nokdaunā.

Gan Gacho, gan Ozols agrāk ir trenējušies boksā, bet pirms sacensībām abi savas prasmes un iemaņas atsvaidzināja treniņos. "Rings un sporta klubi ir vajadzīgi, lai cilvēki varētu izlikt savu agresiju. Nav vajadzības to izlādēt uz ielas. Ja esi nosportojies, noguris, tad arī psiholoģiski nav vēlēšanās iesaistīties ielas kautiņos," pērnā gada rudenī kādā intervijā atzinis Ozols.

Šī gan nav pirmā reize, kad abi mūziķi mērojas spēkiem - gandrīz pirms gada Ozols un Gacho sarīkoja pamatīgu traci Vecrīgas klubā Coyote Fly, kur viņi pēc ilgstošiem konfliktiem un radošām nesaskaņām savas attiecības mēģināja risināt kautiņa laikā. Lai gan toreiz abas iesaistītās puses no sīkākiem komentāriem atteicās, mūzikai tuvu stāvošu personu lokā tika mēļots, ka ar šo dūru vicināšanu abu mūziķu draudzībai pielikts punkts.

Mango piedāvā ieskatu piektdien notikušajā boksa mačā starp Ozolu un Gacho.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!