Foto: Mango
Trešdien, 10. martā, ar pirmo sporta paraugstundu Rīgas 6. vidusskolā tika atklāta akcija "Slaveni sportisti skolās", kuras ietvaros Latvijas olimpieši un citi pašmāju populārie sportisti dosies uz dažādām Latvijas skolām, lai skolēnu uzmanību pievērstu aktīvam dzīvesveidam.

Šīs akcijas laikā sportisti ne tikai mudinās skolēnus vairāk nodarboties ar fiziskām aktivitātēm, bet arī paši iejutīsies skolotāju lomās un vadīs sporta nodarbības.

Šogad sporta skolotāju lomās iejutīsies bokseris Arnis Ritenieks, pludmales volejbolistes Ingūna Minusa un Inese Jursone, hokeja kluba Dinamo Rīga spēlētāji - brāļi Krišjānis, Miķelis un Jēkabs Rēdlihi, skeletonisti Martins un Tomass Dukuri, basketbolisti Dita Krumberga un Aigars Vītols, vieglatlēts Jānis Leitis, futbolists Aleksandrs Vlasovs, kā arī kamaniņu braucēji Andris un Juris Šici.

Skeletonists Martins Dukurs (attēlā) kurš ziemas olimpiskajās spēlēs Vankūverā izcīnīja sudraba medaļu, atzinis, ka viņš labprāt bērniem pasniegs nodarbības, lai gan sporta skolotāja pienākumi nebūt nav no tiem vieglākajiem.

"Labprāt iejūtos sporta skolotāja lomā! Manuprāt, tas ir interesanti, bet ne viegli  - strādāt ar bērniem. Priecāšos, ja mans piemērs un sasniegumi mudinās jauniešus sportot un dzīvot veselīgu dzīvesveidu!" atzinis Martins, kurš ne tikai skolēniem mācīs dažādus "meistarības trikus", bet arī dalīsies savos veiksmes stāstos, lai iedvesmotu jauniešus.

Mango piedāvā ieskatu akcijas "Slaveni sportisti skolās" atklāšanas pasākumā, kura laikā tika dots starts arī lielākajām Latvijas skolēnu sporta un prāta spēlēm "ZZ čempionāts".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!