Foto: Mango

28. maija naktī Godvilā ar ballīti Pink Party noslēdzās Latvijas blondīņu asociācijas Go Blonde ikgadējais festivāls, kurā blondīņu gājiena 40 komandu pārstāves un desmit Latvijas populārākās blondīnes ballējās līdz pat pirmajiem gaiļiem.

Sākoties ballītei, naktskubā lielākoties varēja manīt stiprā dzimuma ārvalstu tūristus, kuri bija ieņēmuši labākās vietas pie kluba ieejas un skaļi komentēja katru gaišmataino daiļavu, kura ieradās uz ballīti. Ārvalstu tūristi savā starpā aprunāja sieviešu apkārtmērus, krūtis un ģērbšanās stilu, kā arī centās nolūkot sev tīkamu daiļavu, ar ko pavadīt vakaru.

Tomēr Latvijas galvenā blondīne - Go Blonde dibinātāja un prezidente Marika Ģederte - sarunā ar izklaides portālu Mango atzina, ka viņai nesagādā problēmas ārvalstu tūristi. "Lai viņi priecājas par to, cik mums Latvijā ir skaistas sievietes," saka Marika.

Lai arī nogurušas no piesātinātajiem dienas pasākumiem - blondīņu gājiena no Rātslaukuma uz Doma laukumu un dziedošo blondo dīvu koncerta - gaišās matu krāsas īpašnieces turpināja Latvijas blondīņu svinības Godvilā.

Ģederte atzina, ka viss stress, kas bijis saistībā ar blondīņu festivālu, nu jau aiz muguras. "Vajqadzēja ne tikai sev, bet arī Rīgas iedzīvotājiem un viesiem sarīkot svētkus. Ir atbraukuši cilvēki no dažādām pasuales valstīm, pat no Jaunzēlandes cilvēki atrada laiku un iespēju, lai atbrauktu uz mūsu pasākumu. Paldies manām aktīvākajām Go Blonde komandas 10 meitenēm, kuras man tik ļoti atviegloja darbu," par pasākuma norisi priecājas Marika.

Blondīņu festivālā neizpalika arī kuriozi atgadījumi, piemeŗam, kad divi ārvalstu tūristi nevarēja pretoties tik lielam skaistam blondu daiļavu, ka atļāvās pilnībā atkailināties.

"Kāds britu puisis Doma laukumā pilnībā izģērbās. Pašvaldības policija ļoti zibenīgi noreaģēja, un puisis tika aizvests. Paldies pašvaldības policijai, viņi ir malači, jo darīja fantastisku darbu, mūs vaktējot," skaidro Marika. Savukārt otrs ārvalstu tūrists bikses novilka nakts ballītē Godvilā, bet arī viņš ilgi nevarēja rādīt pliko dibenu, jo ātri noreaģēja kluba apsardze.

Go Blonde prezidente atklāj, ka arī nākamgad notiks Latvijas blondīņu festivāls. Rozā ballītē iegūto naudas summu blondīnes plāno veltīt labdarībai. Par pagājušā gada blondīņu festivāla ietvaros iegūto naudas summu Kronvalda parkā tika izveidots publisks rotaļlaukums bērniem ar kustību traucējumiem.

Fotogalerijā: neliels ieskats Latvijas blondīņu festivāla noslēguma pasākumā Pink Party.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!