Foto: Mango

Aizvadītās nedēļas nogalē Jūrmalā norisinājās 1. starptautiskais motociklistu festivāls Baltic Bike Days, kas pulcēja vairākus tūkstošus motobraucēju no Baltijas valstīm, Eiropas un Krievijas.

Viņu vidū izklaides portāls Mango sastapa arī ilggadējo rokeri Aivaru Brīzi, kas pie šāda veida aktivitātēm pieradinājis arī dzīvesbiedri Elitu Veidemani (abi attēlā).

"Aivars jau ir traks uz tiem močiem. Es jau tikai tā - pieskaņojos viņam, bet viņš diezgan bieži dodas uz dažādiem motociklistu saietiem," dzīvesbiedra vaļasprieku komentē Elita, kura pirms pieciem gadiem pat iestājusies moto klubā Hermejs. Savukārt Brīze ir HOG Riga Chapter Latvia aktīvistu grupā.

Vaicājot, kā Brīze ticis pie tik dārga dzelzs rumaka, viņš stāsta: "Pateicoties tam, ka esmu ļoti strādīgs un izdomas bagāts un palīdzēju kādam labam draugam viņa firmas klientiem noorganizēt Latvijā piecus lielus koncertus, man izdevās nopelnīt naudu, par kuru nolēmu nopirkt motociklu. Taču mērķis par motociklu jau bija sen, jo pirmais braucamrīks bija Javiņa, kuru nopirku 16 gadu vecumā un piecus gadus tā arī braukāju bez tiesībām. Tagad tas nevienam nav jādzird, jo tagad satiksme ir blīva, bet tolaik bija daudz vieglāk."

Vaicājot, vai Elita jūtas ērti uz dzīvesbiedra sarkanās krāsas Harley-Davidson Electra Glide motocikla, joņojot ar 120 kilometriem stundā pa Jūrmalas šoseju, viņa smejas, ka jūtas tik ērti kā klubkrēslā.

Savukārt Brīze atminas, ka laikā, kad satuvinājies ar Elitu, viņa izteikusi ultimātu: "Izvēlies mani vai moci!" Uz ko es atbildēju: "Izvēlējos tevi un moci!" Tas jau bija diezgan nopietns ultimāts, jo Elita jau bija salikusi manas lupatiņas vienuviet un paziņoja, lai braucu ar savu dranduļetu, kur vien gribu.

Pērn Eiropas HOG rallijs notika Jūrmalā un vakarā, kad sataisījos, lai dotos uz pasākumu, Elita man vaicāja, uz kurieni esmu tā saposies. Kad paziņoju, ka uz tusu, Elita uzcirtās un aizgāja ar mani uz tusu. Foršākais bija tas, ka braucot pa Jomas ielu, skatos, ka mana Elita visiem paziņām māj ar roku un vēl palūdza, lai uzlieku AC/DC.

Esam arī ādās tērpušies ar moci braukuši uz dievkalpojumu Salas baznīcā, un mācītājam nebija nekādu iebildumu, jo mocis jau nemaina ticību," atminas Brīze, bet Elita piebilst, ka viņa, braucot ar Aivara moci, klausās tikai kārtīgu roku, nevis pīkstuļu mūziku.

"Tāpēc arī šajā baikeru saietā apmeklēju Dzintaru koncertzālē notiekošo koncertu, kurā spēlēja arī Aivara grupa Leģions," piebilst Veidemene.

Galerijā: ieskats 1. Starptautiskā motociklistu festivāla Baltic Bike Days pasākumos, ko vadīja aktrise Agnese Zeltiņa un autospeciālists Pauls Timrots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!