Foto: Mango

Sestdienas vakarā Visu svēto dienas svinību ietvaros Rīgā jau otro gadu norisinājās tumšās kultūras aktīvistu organizēta zombiju parāde Zombie Shuffle Latvia, par kuras saukli šogad bija izvēlēta frāze "Kad elle ir pilna, miroņi staigā pa zemes virsmu".

Pirms ieplānotās parādes jaunieši pulcējās Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas uzgaidāmajā telpā, kur notika, šķiet, pasākuma interesantākā daļa - seju krāsošana un pārģērbšanās. Lai pēc iespējas vairāk līdzinātos "dzīvajiem miroņiem", pusaudži izmantoja gan saplēstus auduma gabalus un vecus apģērba gabalus, gan dažādas krāsas, matu ieveidošanas līdzekļus un dekoratīvo kosmētiku.

Nelielajam pusaudžu pulciņam uzmanību pievērsa gan garāmgājēji, gan Latvijas dzelzceļa darbinieki, kuri ar lielu interesi vēroja meiteņu darbošanos ar otiņām, jau nokrāsotās sejas un savadabīgos tērpus, kā arī draudzīgi vēlēja pasākuma izdošanos.

Pēc stundu ilgas gatavošanās jaunieši beidzot posās ceļā un devās cauri Centrālajai stacijai. Gājiena laikā viņi centās kustēties tā, kā filmās redzētie "zombiji", kā arī izdvesa dažādus kunkstus un vaidus, bet cilvēku reakcija uz nelielā jauniešu bariņa aktivitātēm bija visnotaļ atturīga - daži pasmējās, citi uz "zombiju" mēģinājumiem viņus aizskart reaģēja ar lamu vārdiem, bet vairums vienaldzīgi turpināja savas gaitas.

No Centrālās stacijas "zombiju" bariņš devās uz Vecrīgu, un gājiena laikā mazajam pulciņam pievienojās vēl citi dažādās maskās tērpti "radījumi", bet vakara gaitā vairums "zombiju" parādes dalībnieku bija nolēmuši doties uz klubu Elektra, kur Visu svēto naktī paredzēts pasākums kinorežisora Tima Bērtona veidoto filmu noskaņās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!