Foto: Mango

Latvijā populārās blondīnes nodibinājušas Latvijas Blondīņu asociāciju Go Blonde, kuras mērķis ir ne tikai piesaistīt pretējā dzimuma un tūristu uzmanību, bet padarīt Latvijas pelēko ikdienu gaišāku.

Latvijas Blondīņu asociācijas idejas autore un prezidente ir uzņēmēja un Mrs Universe 2008 titula īpašniece Marika Ģederte, kura, apvienojoties ar savām blondajām draudzenēm, sazinājusies ar Starptautisko blondīņu asociāciju un izveidojusi asociāciju Latvijas blondīnēm, turklāt spilgtās dāmas uzrakstījušas iesniegumu UNESCO, lai 31. maiju atzītu par Blondīņu dienu.

Latvijas Blondīņu asociācija jau sarīkojusi pirmo publisko tikšanos, kurā dāmas pauda savas blondās ieceres par asociācijas tālākajiem plāniem, kā arī, tērpušās izaicinošās sarkanās kleitiņās, dāmas apmeklēja basketbola spēli.

Blondīnes - Marika Ģederte, Laura Everte, Dace Dēnava, Kristīne Samuša, Guna Geikina un Zane Pallo ­- jau maija nogalē Rīgā organizēs vērienīgus pasākumus, kuros līdzdalību varēs ņemt tikai un vienīgi blondo matu cirtu īpašnieces, bet tumšmatēm šoreiz tiks liegts piedalīties. Pamatojot šādu nostāju, Ģederte iesaka tumšmatēm sekot blondīnēm un dibināt savu asociāciju.

Blondīņu pasākumi norisināsies 30. un 31. maijā, kad gājienā blondīnes no Esplanādes mēros ceļu līdz krastmalai. Gājienā plānots apvienot 2000 blondīnes un viņu fanus, noslēdzot to ar "Princešu balli". Tāpat blondīnes Ādažu tenisa centrā spēlēs tenisu, golfa klubā Viesturi norisināsies golfa turnīrs. Pasākumā tik iesaistīti arī bērni. Tirdzniecības centrā Mols būs mazo princešu un suņu modes skate, bet vakara ballītē Coyote Fly blondīnes sacentīsies kokteiļu gatavošanā, kā arī būs auto novietošanas atpakaļ braukšanas prasmes sacensības.

Ģederte kopā ar Latvijas Blondīņu asociācijas pārstāvēm jau vairāk kā pusgadu apkopojušas anekdotes un pētījušas, kā radušās blondīnes. „Atklāšu jums noslēpumu. Zinātnieki veikuši pētījumus, kas notiek ar vīriešiem, kad, liekot eksāmenus, blakus uz galda tiek nolikta fotogrāfija ar blondīni. Šādos gadījumos 50% vīriešiem tūlīt krītas IQ. Zinātnieki vīriešu nespēju koncentrēties ir nosaukuši par "blondo sindromu"," stāsta asociācijas prezidente.

Blondīnes grib pierādīt, ka nav tikai blondas, bet arī spējīgas noorganizēt pasākumus ar humora dzirksti un labdarības iespējām. Turklāt visu maija mēnesi asociācijas biedres tērpsies tikai un vienīgi rozā, sarkanas vai baltas krāsas apģērbā.

Asociācijas biedre un Latvijas viesnīcu un restorānu asociācijas restorānu nodaļas vadītāja Dace Dēnava sarunā ar izklaides portālu Mango atklāj, ka Go blonde ir ne tikai Latvijas zīmols, bet blondīņu asociācijas pasākumi galvaspilsētā varētu nākotnē izveidoties par tūrisma produktu.

Iespēja kļūt par asociācijas biedri nav liegta nevienai Latvijas blondīnei, to var izdarīt Go blonde mājas lapā www.goblonde.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!