Foto: Mango

Otrdien apgāda Jumava grāmatnīcā ar nelielām svinībām tika atzīmēta slavenā un Latvijā iemīļotā literārā varoņa Harija Potera vārdadiena. Kā sanākušajiem bērniem norādīja pasākuma organizatori, pats Harijs uz pasākumu nav varējis ierasties, bet atnākušos viņa vārdā sveica burvestību skolas Cūkkārpas studente Alise.

Jaunā burve pasākuma viesiem nodeva Brīnumu lādi. Lai to atvērtu un saņemtu Harija Potera un leģendārā burvja un alķīmiķa Nikolasa Fleimela sarūpētos dārgumus un brīnumlietas, bērniem bija jāskaita buramvārdi, jāpielieto iemaņas mikstūru veidošanā un zelta zibšņa meklēšanā un jāatkārto zināšanas par Hariju Poteru un nemirstīgo Nikolasu Fleimelu, kā arī jānotic 13. janvāra maģiskajam skaitlim.

Sanākušie bērni atrakcijās piedalījās ar lielu entuziasmu, lai gan ar burvju zālītēm mikstūru jaukšanai viņus piemānīt neizdevās - bērni bija gana attapīgi, lai saprastu, ka noslēpumainajos maisiņos iesaiņotas tepat Latvijā augušas kumelītes. Vairāki bērni atzina, ka grāmatas par Hariju Poteru viņi ir lasījuši angļu valodā un "nekā labāka par Hariju nav".

Uz nākamo tikšanos fantāzijas literatūras cienītāji aicināti Baltijas grāmatu svētku ietvaros šā gada  februāra beigās, kad plānota tikšanās ar grāmatas Alķīmiķis autoru, īru rakstnieku Maiklu Skotu. Alķīmiķis ir mūsdienu fantāzija, kas stāsta par diženo burvi un alķīmiķi Nikolasu Fleimelu un viņa sievu Pereneli, kas ir reālas personas un kuri Harija Potera cienītājiem būs atpazīstami no grāmatas Harijs Poters un Filozofu akmens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!