Foto: Publicitātes foto

Portāls Mango reti pievēršas jauno grāmatu relīzēm – vienīgi tad, ja tās iznākšana ir īpašs notikums. Un šoreiz patiešām ir noticis kas īpašs ikviena bibliofila dzīvē – Nils Sakss iztulkojis un laidis klajā vienu no sensacionālākajām grāmatām XX gs. vēsturē – Antona Šandora Laveja Sātana Bībeli.

Kopš tās klajā nākšanas 1969. gadā grāmata tulkota vairāk kā 20 valodās un vairakkārt ierindota starptautisku bestselleru sarakstā. Sātana Bībeles autors Antons Šandors Lavejs, dēvēts par "Melno pāvestu", ir Amerikā oficiāli reģistrētas reliģiskas organizācijas Sātana baznīca dibinātājs, popkultūras ikona, kas būtiski ietekmējis vairākus mūzikas un kino novirzienus. Sātana baznīcas biedru rindās ir vairākas pasaules slavenības, tostarp rokmūziķis Merilins Mensons.

Nav noslēpums, ka arī Latvijas sabiedrībā eksistē daudz mītu, klišeju un baisu nostāstu, ar ko apvīts vārds "sātanisms". Šī grāmata ļaus latviešu lasītājam uzzināt, kas ir sātanisms, lūkojoties tā pirmavotā. Atliek vien pāršķirstīt Sātana Bībeles lappuses, lai uzzinātu, ka aizliegums darīt pāri dzīvniekiem ir viens no tajā paustajiem pamatlikumiem - tāpat kā kategorisks aizliegums sagādāt ciešanas bērniem vai bez iemesla uzbrukt līdzcilvēkiem.

Grāmatas izdevējs - izdevniecība Severīns - ir Nila Saksa privāts projekts, kura ietvaros paredzēts publicēt literatūru galvenokārt par seksu, okultismu un citām Latvijas sabiedrībā nereti par tabu uzskatītām, tomēr aktuālām tēmām. Sātana Bībeli papildina izsmeļošs Nila Saksa priekšvārds, kas lieliski paskaidro šīs kustības tapšanu un pamatnostādnes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!